Dobrá kniha pre deti: Gregorove tajné výpravy do vesmíru

Šesťročnému synovi sa veľmi páčila kniha Gregorove tajné výpravy do vesmíru od Lucy a Stephena Hawkinga.

V knihe malý školák (vďaka super počítaču) objavuje vesmír, na ktorý sa pozeral doteraz len v noci zo zeme.

Khina je vtipná, a bavila ma čítať aj ako dospelého. Okrem dobrodružstiev z vesmíru má napríklad Gregor ekologicky založených rodičov a nepozná ani cukríky či farebné džúsy.

Súvisiace príhoda: Raz my syn rozprával, že ho spolužiak tlačí do výmeny sladkostí, ale že na výmenu od spolužiaka vždy dostane len piškóty. Povedal som mu, že je len jeho rozhodnutie, či si chce sladkosť so spolužiakom vymeniť, a že má slušne výmenu odmietnúť. Pokračoval som, že možno jeho rodičia nemajú veľa penazí nazvyš a tak ako sladkosť si môžu dovoliť nabaliť splužiakovi len piškóty. Syn sa nachvíľu zamyslel a potom povedal: „Rovnako ako Gregor, ten tiež do školy dostával len brokolicové koláčiky“.

Knihu sme prečítali rýchlo, aj keď sa zdá hrubá. Našťastie autori pripravili nové príbehy Gregora a jeho kamarátky Anky v ďaľších knihách. Už teraz sa teším že sa dozviem, prečo sa robot na Marse (asi Opportunity) zrazu začal správať čudne.

Ku knihe som sa dostal náhodou, pôvodne som išiel kupovať Harryho Pottera prvý diel. Keď som si ho však začal čítať, prvé strany ma ale vôbec neoslovili (čítal som ich optikou že ich čítam synovi.) Kniha o Gregovi bola položená nedaľeko, tuším štvrtý diel, stačilo teda v poličke vyhľadať „jednotku“, ktorej prvé strany ma hneď chytili, a pri večernom čítaní, aj syna.

foto: vydavateľ

Be the first to comment

Leave a Reply