Tipy na darčeky pre Informatikov

Klávesnica

Každý programátor sa poteší novej kvalitnej klávesnici. Budte opatrný, lebo nevhodná klávesnica môže vyvolať naopak sklamanie. Niektorý programátori majú napríklad chorobnú preferenciu kde sa nachádza napr. tlačidlo Ctrl, PageDn, alebo aký tvar ma klávesa Enter.

Ak programátor používa zariadenia Apple – napríklad MacBook alebo len iPhone / iPad, určite nič nepokazíte s Bluetooth klávesnicou od Apple.

 

apple-magic-keyboard
Apple Bluetooth Keyboard

Túto klávesnicu môžete spárovať aj s iPadom / iPhonom ak potrebujete na výlete či dovolenke písať viac.

foto: Apple

Akku skrutkovač

Lebo každý muž má rád ak niekto/niečo urobí prácu za neho. Ak akku skrutkovač v domácnosti ešte nemáte, toto je jasná voľba.

Akku skrutkovač
Akku skrutkovač

Akku skrutkovač Bosh IXO padne dobre do ruky, vydrží dlho a má prekvapivú silu.

Foto: Bosh

 

Čelovka

Čelovka je praktická nielen do domácnosti, ale aj na cesty, dovolenku, turistiku.

Čelovka Tikka XP od Petzl
Čelovka Tikka XP od Petzl

Určite vyberte takú čelovku, ktorá má režim svietenia  a červeným svetlom. Je to neoceniteľná pomôcka ak si chcete v noci zasvietiť a nechcete si „ťahať“ oči silným svetlom. Pôvodná funkcia červeného svietenia je určená nato, aby oko nestratilo adaptáciu na tmu, keď si potrebujete posvietiť na niečo pri poľovačke či pozorovaní hviezd. Mimochodom viete prečo nosili piráti klapku na oku? Aby keď po návrate z paluby do podpalubia nestratili – na zakrytom oku – adaptáciu na tmu.

Foto: Alza

Lepiaca paska

Silná univerzálna lepiaca páska je drahá, človek ju kupuje omnoho menej ako by jej reálne chcel spotrebovať, preto doplnenie jej zásob zaručene poteší. Jej kvality ocenní ten, kto ju pozná. Ak ju váš  obdaruvší objekt ešte nepozná, idete naslepo, ale máte dobrú vyhliadku.

Pattex lepiaca páska
Pattex lepiaca páska

Lepiaca páska Pattex je zaručene kvalitná.

Foto: Pattex

Kolobežka

Informatik nemá rád monotónne opakujúce sa rovnaké činnosti, niektorí do toho zahŕňajú aj chôdzu a zlepšovák typu kolobežky ich určite poteší. Hm, kúpte rovno dve aby ste za ním potom stíhali…

Town 7XL
Town 7XL

Ja spom spokojný so Oxelo Town 7XL

 

Arduino

Informatici radi kontrolujú, microcontroller je preto ideálnym darčekom. Pomcou Arduina môže informatik ľahko evidovať teplotu, počet splachnutí, automaticky nasypať granule mačke či vyrobiť robota pre ratolesti.

Arduino Starter Kit
Arduino Starter Kit

StarterKit s Arduinom obsahuje dobrý zdravý základ pre zvedavého informatika.

Foto: alza.sk

Ebook reader

Už ste asi stihli spozorovať že informatik sa rád vzdeláva. Číta všade a veľa.

Amazon Kindle Voyage
Amazon Kindle Voyage

Vyberte čítačku s podsvietením, aby sa dala používať aj po tme. Amazon Kindle Voyage je momentálne to najlepšie na trhu. Je drahá, ale myslite na tie knihy ktoré nebudú ležať kade tade či zaberať miesto na policiach.

Foto: Amazon

 

Foto titulka: http://www.publicdomainpictures.net/, http://res.freestockphotos.biz/