Jaguar Land Rover :: podpora Startupov na Slovensku

logo Jaguar Land Rover

Automobilka JLR plánuje aktívne podporiť startupy na Slovensku zamerané na „mobility“, finančne aj poradenstvom. Podporu oznámila na troch mítingoch na Slovensku (v Nitre, Bratislave a Košiciach), nazvaných JAGUAR LAND ROVER DEVELOPER CHALLENGE SLOVAKIA 2017 Inovatívne riešenia na tému „Smart mobility“.

Na mítingoch nebola detailne špecifikovaná konkrétna podoba podpora startupov. Prezentovaný bol zámer vytvorenia komunity na riešenie problémov „Smart Mobility“a jedným z hlavných účelov mítingu bol okrem predstavenia spoločnosti JRL networking medzi pozvanými účastníkmi. Prítomný boli zástupcovia automobilky JRL a pozvaný boli zástupcovia mesta, firiem v oblasti automotive, médií a študenti.

Ideou JRL je vytvorenie priestoru pre tímy na riešenie problémov „Smart mobility“. Ku koncu leta 2017 budú tímy prezetovať  svoje riešenia a nasledovať bude podpora pilotných projektov.

Zaujímavosti z mítingu v Nitre 7.6.2017:

Tony Brainbridge (Technology Director) začal svoj príhovor o histórií a plánoch JRL lámanou slovenčinou, ktorú sa učil len niekoľko mesiacov. Pre JRL pracuje už 18 rokov a na Slovensko sa presťahoval aj s manželkou.

Andrej Bodnar (Business Transformation Manager) informoval, že technológie a procesy v novej fabrike v Nitre budú založené na najnovších technológiách (množstvo senzorov a vyhodnocovanie dát) a procesy a riešenia vytvorené v JRL v Nitre majú byť modelom pre modernizáciu už existujúcich fabrík.

Plánovaná životnosť fabriky je 50 rokov.

Denne do fabriky vstúpi a vystúpi 1500 nákladných áut a 5000 osôb.

Vrámci JRL Developer Challenge plánujú podporovať iba technologické riešenia, nie infraštruktúrne.

Do Training Incubator plánujú investovať 10mil. eur.

 

Moje zhrnutie:
JRL má úmysel vytvoriť na Slovensku alternatívu ich podobného programu vo Veľkej Británií (https://www.inmotionventures.com/seed-programme/).

 

Viac info:
https://www.jlrdevchallenge.com/

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply