Aplikácia na skenovanie čiarového kódu

Barcode To API je Android aplikácia, ktorá odšle hodnotu čiarového kódu a dodatočnú vlastnú hodnotu na zadanú URL adresu ako POST request.

Je to moja prvá vlastsná aplikácia v Play Store, zakrátko pribudne aj v Apple store.  Vyrobil som ju vo vývojovom prostredí Corona SDK, ktoré umožňuje exporovať z jednej „code base“ aj pre Android, aj pre iPhone, prípadne aj iné platformy (Windows, MacOS).

Pre hostovanie sprievodnej webstránky som použil Amazon S3, pre SSL certifikát zadarmo od Amazonu bolo potrebné hostovať stránku cez Amazon CloudFront. Nastaviť CloudFront bola trochu fuška, napríklad to, že URL request končiaci „/“, resp bez lomnítka sa má mapovať na „/index.html“ bolo treba nakonfigurovať ako Amazon Lambda funkciu. Našťastie keďže requesty su chachované tak sa Lambda nevykonáva vždy. Jednoduchý S3 Bucket static site hosting (bez SSL) dopĺňa index.html automaticky.

Na výrobu a generovanie stránky som použil Hugo. Má super dokumentáciu, túto moju vôbec prvú stránku s Hugom som spravil veľmi rýchlo a ľahko.

Samotná aplikácia je vhodná napríklad na inventúru produktov v sklade, na zobrazenie vlastnej odpovedi po naskenovaní kódu, inicializovanie zariadenia v Back-ende po naskenovaní jeho kódu, atď…

Výroba prvej verzie aplikácie zverejnenej na Play Store a sprievodnej webstránky mi celkovo trvalo 40 hodín.

 

Foto: autor

 

Be the first to comment

Leave a Reply